הוזמנתי לארוחת חג, בשרית כמובן, ונתבקשתי להביא איתי משהו מתוק לסיום. "לא כבד" היתה ההגדרה המדוייקת.
ברגע שפשפשתי במקרר ובמקפיא, כדי לקבל רעיונות, ראיתי שקית גדולה של אגוזי פקאן, רק מחכים להיכנס לתוך קינוח מפנק. ומה יותר מפנק מפאי פקאן, פריך ומתוק בדיוק במידה?
המחשבה הראשונה הייתה להכין קרמל, אך אני לא אוהבת את הדביקות והאלסטיות שהוא מייצר וידעתי שחייב להיות פיתרון אחר. אז חיפשתי קצת באינטרנט ושאלתי בפורומים, ובחורה מקסימה בשם דבורה אלקיים, נתנה לי את המתכון הבא.
לא האמנתי שזה באמת כזה פשוט וקל. מאז הכנתי אותו כל כך הרבה פעמים, שכבר לא נשארו פקאנים.
חומרים:
לקלתית בצק פריך
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
3/4 כוס + 1 כף (100 גרם) אבקת סוכר
1 ביצה
½1 כוסות פחות 1 כף (200 גרם) קמח
אופן ההכנה:
מעבדים את כל חומרי הקלתית במעבד מזון עם להב מתכת, עד שמתקבל כדור בצק. עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומקררים חצי שעה. מחממים תנור ל-180 מעלות.
מרדדים את הבצק לעובי חצי ס”מ ומרפדים בו את התבנית (תבנית עגולה מס' 26). מכסים ברדיד אלומיניום, מפזרים קטניות כמשקולת ואופים במשך 15 דקות (אני השתמשתי בצלחת הפוכה, ברוחב תבנית הפאי, וזה עבד יופי). מסירים את רדיד האלומיניום עם הקטניות ואופים עוד 10 דקות. מורחים את הבצק החם בביצה טרופה ומחזירים לתנור לעוד דקה.
למלית:
100 גרם חלבה
150 גרם פקאן טבעי
סירופ מייפל
אופן ההכנה:
מכינים את הקלתית ואופים אותה- אפייה עיוורת, בהתאם להוראות.
כשהקלתית מוכנה- מפוררים מעליה את החלבה בצורה אחידה. מחצית מהפקאנים שומרים בצד (שלמים ויפים) ואת היתר קוצצים גס. מפזרים את הפקאנים הקצוצים גס על החלבה. מעליהם מסדרים את הפקאנים ששמרנו בצד.
אופים בתנור שחומם מראש, 170 מעלות, כ-30 דקות, או עד שהפקאנים מתחילים להשחים (לשים לב שהם לא נשרפים).
מוציאים מהתנור, שופכים שכבה דקה של סירופ מייפל על כל הפקאנים (לא חייבים בדקדקנות- החום ימיס את הסירופ ויפזר אותו בצורה יפה) ומחזירים לתנור לחמש דקות אפייה נוספת.
מצננים הייטב לפני ההגשה.
ניתן לפזר מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.
אהבתם? הכנתם? ספרו לנו בתגובות!