קבלו 5 טיפים לבחירת התמונות המתאימות לאלבום ולעיצוב האלבום:
- השתדלו לבחור תמונות טובות (גודל הקובץ צריך להיות לפחות 1 מגה) ולא תמונות שנשלחו אליכן בוואטסאפ.
למה לא ואטסאפ? כי הוא מוריד אוטומטית את איכות התמונה ואז ניתן להכניסה לאלבום בגודל ממש קטן ולא תמיד ברור. - כדי ליצור אלבום מושקע באמת, עדיף לעבוד מהמחשב ולא מהטלפון הנייד. כך ניתן לראות את כל התמונות בגדול, להבין כמה תמונות יש מאותו אירוע / סיטואציה ולבחור כמעט ברגע את האחת הטובה מכולן. גם אם יש לכן תמונות 10 תמונות של הילד מחייך מזוויות שונות, מספיק אחת באלבום, מקסימום שתיים.
- המחיר הוא לא הכל! בחרו את התוכנה שהכי נוחה לכם לעבודה ולאו דווקא הכי זולה. יש בשוק המון אתרים לעיצוב אלבומים וכל אחד עובד קצת אחרת מהשני. לכל אחד יש רקעים שונים ומדבקות שונות, בחרו את האתר שהכי התחברתם אליו והכי פשוט לכם.מומלץ לפני שמתחילים לעצב לשאול חברים מי הדפיס איפה ואיך היתה איכות ההדפסה. אם יש באפשרותכם לראות במו עיניכם את העבודה, מומלץ אפילו יותר.
- כמה תמונות שמים בכל דף? מאוד תלוי בגודל האלבום, יחד עם זאת, אל תעמיסו יותר מדי. לפעמים מספיקה אפילו תמונה טובה אחת בדף ולפעמים אפשר אפילו שש. קחו לכן כלל אצבע – באלבום גדול בגודל 30*30 (שהוא לדעתי הגודל האולטימטיבי) – בין 4-6 תמונות בעמוד.
- מסגרות, מדבקות, רקעים ושאר תוספות – גם כאן, אל תעמיסו. התמונה היא העיקר ולא האפקטים מסביב. בחרו 2-3 מסגרות שאהבתן והשתמשו בהן לכל אורך האלבום. כנ"ל לגבי מדבקות ורקעים. אל תערבבו יותר מדי רקעים וצבעים כדי לא "לבלבל" את העיניים.
ואם כל זה נשמע לכן ממש מסובך, תמיד אפשר גם לפנות לעזרה ושמישהו אחר יעשה עבורכן את העבודה…. כמוני למשל 😉
הכותבת הינה בעלת עסק לעיצוב אלבומי תמונות, מתמחה בהוצאת התמונות מהמסך!
מוזמנים לאתר שלי אלבומסע – https://www.facebook.com/Albumasa/